Home » Het domein » Omgeving & Activiteiten

Omgeving & Activiteiten

Ontdek de nieuwste pareltjes uit de Westhoek

Ter plaatse

De Iep

Het domein van De Iep is een hectare groot. In de rijkelijk begroeide tuin hebben we een vertelhoek in arenavorm. De speelweide naast het gebouw biedt talloze sportieve mogelijkheden. Ook voor kampvuurmogelijkheid hebben we gezorgd.

't Wikhof

Een ruime geasfalteerde binnenkoer en een grote speelweide zijn de troeven van 't Wikhof. Bovendien zijn de speelterreinen van De Iep na afspraak ook te gebruiken.

“De Last Post bijwonen was een ervaring waarvan ik kippevel kreeg. Erg beklijvend en zeer sereen. (Bert, 17j)  ”

In de omgeving

  • In Ieper kan je niet om de Last Post heen. Elke avond om 20u precies wordt het verkeer onder de Menenpoort stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eerbetoon te blazen, ter nagedachtenis van alle soldaten die hier zoveel jaren terug sneuvelden.
  • Vanuit De Iep zijn de centra van Ieper en Poperinge makkelijk te bereiken. Ieper is een stad met een rijk verleden. De vijf Ieperse musea geven de bezoeker op een aantrekkelijke manier inzicht in de complexe culturele geschiedenis van stad en streek. Hun educatieve folder kan je hier downloaden.
  • Het In Flanders Fields Museum neemt je mee naar het turbulente verleden van de omgeving.
  • Wil je de wijde natuur in, dan kan je via Natuur en Bos wel inspiratie vinden voor een wandeltocht. Blijf je liefst dicht in de buurt van De Iep, dan kunnen we je zeker het Tortelbos of De Verdronken Weide aanbevelen.
  • Wil je met de fiets op stap? Stippel hier je knooppuntenroute uit.
  • Op zoek naar avontuur. Het Outside Adventure Park staat te popelen om aanje wensen te voldoen. Je kan ook naar Ice Mountain of naar Bellewaerde
     
 

Met je klas richting Ieper?

Vraag vandaag nog een offerte aan.

 
© 2020 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK