Activiteiten

Klik HIER voor de lijst van bezoeken waardoor je in aanmerking komt voor subsidies van de Provincie West-Vlaanderen. Enkel jeugdgroepen en scholen met hoofdzetel in West-Vlaanderen komen hiervoor in aanmerking.

Ontdek de nieuwste pareltjes uit de Westhoek

Ter plaatse

DE IEP

Het domein van De Iep is een hectare groot. In de rijkelijk begroeide tuin hebben we een vertelhoek in arenavorm. De speelweide naast het gebouw biedt talloze sportieve mogelijkheden. Ook voor kampvuurmogelijkheid hebben we gezorgd.

't WIKHOF

't Wikhof heeft een eigen ruime geasfalteerde speelplaats en een grote eigen speelweide. De speelterreinen van De Iep zijn na afspraak ook te gebruiken.

In de omgeving

  • In Ieper kan je niet om de Last Post heen. Elke avond om 20u precies wordt het verkeer onder de Menenpoort stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eerbetoon te blazen, ter nagedachtenis van alle soldaten die hier zoveel jaren terug sneuvelden.
  • Vanuit De Iep zijn de centra van Ieper en Poperinge makkelijk te bereiken. Ieper is een stad met een rijk verleden. De vijf Ieperse musea geven de bezoeker op een aantrekkelijke manier inzicht in de complexe culturele geschiedenis van stad en streek. Hun educatieve folder kan je hier downloaden.
  • Het In Flanders Fields Museum neemt je mee naar het turbulente verleden van de omgeving.
  • Wil de wijde natuur in dan kan je via Natuur en Bos wel inspiratie vinden voor een tocht. Blijf je hierbij liefst dicht in de buurt van De Iep, dan kunnen we je zeker het Tortelbos of De Verdronken Weide aan bevelen.
  • Wil je met de fiets op stap? Stippel hier je knooppuntenroute uit.
  • Op zoek naar avontuur. Het Outside Adventure Park staat te popelen om aanje wensen te voldoen. Je kan ook naar Ice Mountain of naar Bellewaerde